Image

Idea


Tworząc Paśnik naszym założeniem było stworzenie miejsca pełnego dobrej energii i smaku. Gdzie w przyjemnej atmofserze spędzamy czas sami ze sobą, z rodziną, przyjaciółmi lub innymi Paśnikożercami. Nazwa miała oddać charakter swobodnego, stadnego "pasienia się" na polanie. Miejsce do którego sami z przyjemnością chcielibyśmy przychodzić.

Family


Wychodzimy z założenia, że wszyscy nasi Goście czyli wszystkie Pasibrzuchy to jedna wielka rodzina. Nasz PaśTeam jest jak rodzina, relacje które się między nami tworzą są jak w biologicznej rodzinie (od miłości po złość). Nasze lokale choć o różnych profilach stanowią rodzinę, uzupełniają się dając Ci duży wachlarz możliwości wyboru.

Gotowanie


Jak to zwykle przy prawdziwym Paśniku- jedzenie na wypasie! Charakteryzuje nas bogactwo świeżych i dobrej jakości produktów oraz starannie serwowane "wypasione" porcje. Bawimy się gotowaniem, sprawia nam to przyjemność, dlatego nie zamykamy sie na żaden rodzaj kuchni. Lubimy eksplorować smaki, jesteśmy więc pewni, że jeszcze nie raz Cię zaskoczymy.

Steampunk


Mamy bzika na punkcie tego nurtu stylistycznego. Wciągający świat niczym z powieści o przygodach Sherlocka Holmesa, czy książek Juliusza Verne'a. Wynalazki, sterowce, ubiór, duch przygody, design, para, elektryczność, rewolucja przemysłowa! Ach

 

Odpowiedzialni


W naszych codziennych działaniach staramy się stosować rozwiązania dbające o środowisko. Biodegradowalne opakowania jednorazowe, energooszczędne urządzenia, dania wegetariańskie i wegańskie w menu, świadomi i odpowiedzialni dostawcy, segregacja odpadów, a także optymalizacja produkcji w duchu zero waste.

Historia

Mówi się, że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu. My się nie zgadzamy. Wierzymy że rodzina jest siłą. Rodziną są ludzie z którymi łączą Cię te same geny lub ludzie obcy z którymi zbudujesz prawdziwe relacje, których pokochasz i dasz się pokochać. My takie relacje mamy i na nie stawiamy. Dzięki nim jesteśmy tu gdzie jesteśmy. Pełni wdzięczności. Dziękujemy z całego serca!

2005

Paśnik Family Świdnica - początki

Na początku było zbieranie
doświadczeń od małolata
(praca od zmywaka po kierownika)
...
To była długa droga, z wieloma potknięciami
...
Tup, tup, za krokiem krok, zbieramy doświadczenia

2016

Paśnik Family Świdnica - pomysł

Pojawił się  pomysł, że może by tak sami?

2017

Image
Otwarcie Paśnika

2018

Image

Paśnik podbił Wasze serca,
pracujemy na pełnych obrotach

Wiosna 2019

Paśnik i Trybik - Świdnica
Fuzja z Trybik Cafe, plany rozwoju

Grudzień 2019

Paśnik i Trybik - Świdnica

Narodziny Paśnik Family

Paś Team

CIEKAWOSTKA!

Zakładając, że przeciętny Kowalski pracuje 40 godzin tygodniowo, między 20. a 65. rokiem życia, przy odliczeniu dwóch tygodni urlopu rocznie, jego czas spędzony w pracy wynosi 90 360 godzin. To ponad 10 lat życia!

Mając tą wiedzę zależy nam aby panowała w teamie dobra atmosfera. Jako pracodawcy jesteśmy życzliwi, szczerze życzymy pomyślności naszym współpracownikom i trzymamy za nich kciuki.  Kiedy widzimy, że się rozwijają i odnoszą sukcesy cieszy nas to ogromnie!

Paśnik Family
Paśnik Family

Zdajemy sobie sprawę, że często praca w gastronomi jest etapem przejściowym dla ludzi, zwłaszcza osób młodych, które dopiero zdobywają doświadczenie na rynku pracy i szukają swojego miejsca.

Naszym marzeniem jest mieć w przyszłości "TABLICĘ SŁAW",
czyli listę nazwisk ludzi którzy odnieśli szeroko pojęty sukces, a w ich życiorysie zapisaliśmy się jako pracodawcy , a oni powiedzą, że praca z nami to był naprawdę dobry czas.

Dziękujemy i jesteśmy wdzięczni za wspólną prace każdemu z Was. Pomyślności